Konsernets historikk

Wilhelm Sonesson AB var siden starten i 1892 et toneangivende selskap i det skånske næringslivet. Selskapet ble grunnlagt av grossisten Wilhelm Sonesson og var opprinnelig et grossist- og handelsselskap innen verkstedindustrien. Et stort antall store industrier og nå virksomme børsselskaper har sitt utspring fra Wilh Sonessons virksomhet. 

Selskapet har i løpet av århundre byttet fokus flere ganger og ble i 1971 notert på Stockholms Fondbørs. Selskapet ble notert igjen på Stockholmsbørsen i 1999 og har siden 2001 hatt en helseretning. Siden 2006 har selskapet igjen hatt sitt hovedkontor i Malmø.

Norsk oppkjøp

Wilh Sonesson kjøpte opp Midelfart i slutten av desember 2006, og i 2007 byttet selskapet navn til Midelfart Sonesson AB (publ). Midelfart er et velkjent norsk familieforetak som ble grunnlagt i 1923 av Ole Midelfart. Selskapet, med sete i Oslo, har vært eid og drevet av familien Midelfart i fire generasjoner og har lang tradisjon og stor kunnskap innen helse, skjønnhet og velvære. 

Felles identitet

I forbindelse med arbeidet med å skape en felles selskapsidentitet og parallelle strategiprosjekter med formål om å bli et integrert konsern, besluttet selskapets aksjonærer 7. desember 2010 å endre konsernets navn til Midsona AB - et navn som også har link til selskapets historie.

Samtidig ble det presentert en ny logo og nytt grafisk design for å tydeliggjøre Midsona som et ledende selskap i Norden innen helse og velvære. Gjennom det nye designet vil vi formidle Midsona som en moderne, kunnskapsrikt og nytenkende aktør som gjør det lettere for alle selv å bidra til et friskere liv i hverdagen.